Vilnius FM Gyvai
Transliuojama

SKANUS VILNIUS. Penktadieniais nuo 18 val.

18:00

Laidą veda: Arūnas Starkus

Apie laidą

Laidoje „Skanus Vilnius“ Arūnas Starkus kalbina miesto gastronominį peizažą formuojančius virtuvės šefus, vyndarius, barmenus, konditerius, arbatos plikytojus, kavos skrudintojus, aludarius, kepėjus, someljė, mėsininkus, sūrininkus, midudarius ir žmones, kurie žino, kur ir ką valgyti ar gerti.

Lietuvos sostinė – šiuolaikiškas, labai dinamiškas miestas, sekti viską, kas čia vyksta, ir nepamiršti to, kas buvo – nelengva, tačiau įmanoma. Klausykite „Skanaus Vilniaus“ ir žinokite apie gurmaniškus malonumus daugiausiai.

Įrašai

Laidos svečias: Petras Jarašūnas

Naujausioje „Skanus Vilnius“ laidoje vedėjas Arūnas Starkus kalbina Petrą Jarašūną – Lietuvos someljė mokyklos dėstytoją, vyno, sakių, viskio ekspertą, taip pat Lietuvos kokteilių su kava čempioną. Pokalbyje – ne tik techniniai aspektai apie „Pinot Noir“ skonį, rūgštį ar taninus, bet ir gilūs kultūriniai niuansai: kaip ši vynuogė buvo įtvirtinta Burgundijoje dar XIV amžiuje, kaip ją išpopuliarino Holivudo filmas „Sideways“, ir kaip skiriasi amerikietiško bei europietiško stiliaus vyno išraiška.

Laidos svečias: Linas Zakarevičius

Diskutuojame apie tai, kaip mažasis bravoras tapo viena ryškiausių alaus kultūros eksperimentinių platformų Lietuvoje. Linas dalinasi patirtimi, kaip „Sakiškių“ komanda pradėjo nuo ūkiniame pastate įrengto bravorėlio ir galiausiai persikėlė į Naująją Vilnią – vietą, kurioje alaus skoniai kuriasi greta kūrybinių industrijų, senosios dalgių gamyklos dvasios ir bendruomenės.

Laidos svečias: Gintarė Didžiokaitė

Ar žinojote, kad beržų sula gali būti ne tik senelių prisiminimų gėrimas, bet ir modernus, pasaulyje pripažintas produktas? Šioje „Skanus Vilnius“ laidoje vedėjas Arūnas Starkus kalbina Gintarę Didžiokaitę – „SIP SAP“ komercijos direktorę ir vieną iš žmonių, kurių pastangomis lietuviška sula pasiekia Prancūzijos, Japonijos ar Lenkijos lentynas.

Laidos svečias: Artašes Gazarian

Šioje „Skanus Vilnius“ laidoje susitinka du pasauliai – muzika ir skonis. Vedėjas Arūnas Starkus kalbina Dr. Artašesą Gazarianą, Vilniuje veikiančio „Muzikos magijos klubo“ įkūrėją, apie tai, kaip muzika veikia mūsų kūną, emocijas ir net vyno skonį.

Laidos svečias: Irma ir Giedrius Kaukai

Kviečiame į neeilinį radijo pokalbį laidoje „Skanus Vilnius“, kur vedėjas Arūnas Starkus kalbina Irmą ir Giedrių Kaukus – vyninės „Geri metai“ įkūrėjus ir šermukšnių vyno pionierius Lietuvoje. Tai ne tik vieni pirmųjų šios rūšies vyno gamintojų mūsų šalyje – jų produkcija pripažinta ir tarptautiniu mastu, o pačių šermukšnių vynas pelnė aukščiausius įvertinimus Lietuvos vyno čempionatuose.

Laidos svečias: Domantas Užpalis

Ką reiškia gaminti šokoladą „nuo pupelės iki plytelės“? Ar šokoladas privalo būti kartus? Kuo skiriasi šokolado meistras nuo konditerio?

Laidos svečias: Monika Čereškaitė

Laidoje aptariame, kuo skiriasi prezidento, bankininko ir pirmakursio meniu, kaip kinta lietuvių skonis nuo krizės iki šventės, kodėl vištiena nugali jautieną, ir kaip istorinė virtuvė – su rozmarinais, rūkytais fazanais ar cepelinais – tampa šių dienų atradimu.

Laidos svečias: Rasa Starkuvienė

Radijo laidoje „Skanus Vilnius“ vedėjas Arūnas Starkus kviečia pasinerti į unikalią dvidešimtmečio kelionę po didžiausią gastronominę šventę Lietuvoje – Vyno dienas. Ši paroda, gimusi 2005-aisiais, po įstojimo į Europos Sąjungą.

Laidos svečias: Andrius Diliautas

Vedėjas Arūnas Starkus pasineria į lietuviškos vynuogininkystės pasaulį kartu su svečiu Andriumi Diliautu. Andrius, gyvenantis Vilniaus priemiestyje ir jau daugiau nei dvidešimt metų platintantis vynuogių sodinukus bei kuriantis savitas vyno gamybos idėjas, dalijasi savo patirtimi bei aistra.

Laidos svečias: Vytautas Kratulis

Arūnas Starkus kalbina „Huracan“ savininką Vytautą Kratulį. Pokalbyje kalbama apie kavos paslaptis.

Laidos svečias: Lena Šliogerienė

Arūnas Starkus kalbina 89-erių dr. Leną Šliogerienę - gastronominio, Vilniaus bohemos gyvenimo dalyvę apie smetoniškus virtuvės tradicijų likučius ir maisto gamybą inteligentų namuose.

Laidos svečias: Martynas Pravilonis

Arūnas Starkus kalbina Martyną Pravilonį – Europos someljė čempionato prizininką, daugkartinį geriausią Lietuvos bei Baltijos šalių someljė, „Heji“ restorano vyno ir gėrimų direktorių apie profesines varžybas, dešimtmetį trunkančias Someljė Magistro studijas bei kada lietuvišku vynu savo svečius vaišins Lietuvos prezidentai.