„Jeigu nenori dirbti – susirask mylimą darbą. Aš jį radau“, – sako Gintaras Sucila.
Agurkų dienos proga kviečiame į nuoširdų, gyvą ir aromatais prisodrintą pokalbį su Gintaru Sucila, vienu iš „Tėviškės skonio“ įkūrėjų ir vadovų. Laidos vedėja Jūratė Pilibaitienė kartu su pašnekovu leidžiasi į kelionę po lietuviško skonio paveldą – nuo rauginto agurko iki gurmaniškai marinuotų alyvuogių.
Gintaras pasakoja apie savo šaknis Kėdainių krašte, kuris istoriškai garsėja agurkų auginimu, ir apie tai, kaip pomėgis auginti daržoves virto gyvenimo būdu. Jis atskleidžia, kodėl „Tėviškės skonis“ atsisakė didelio asortimento ir pasirinko kokybę – koncentruotą dėmesį agurkams, pomidorams ir rankų darbo produktams.
- 🥒 Kas yra tikras raugintas agurkas – ir kuo jis skiriasi nuo sūdyto ar marinuoto?
- 🧬 Kaip veikia fermentacijos procesas, ir kodėl jis svarbus mūsų sveikatai?
- 🍯 Kaip gimsta naujos skonių variacijos: agurkai su ciberžole ir medumi, su garstyčiomis, slyvomis, net su čili ir apelsinų žievele?
- 👩🍳 Kuo ypatingi močiučių perduoti receptai – ir kaip juos papildo pirkėjų pasiūlytos idėjos?
- 🌱 Kodėl net šiandien, modernėjant technologijoms, 95 % „Tėviškės skonio“ produkcijos vis dar gaminama rankomis?
Gintaras atvirai kalba apie žemės ūkio kasdienybę, netikėtus iššūkius (kai liga gali sunaikinti visą derlių per tris dienas) ir tikrąją motyvaciją dirbti.